Motstandsdyktig sikkerhet: Slik kan den menneskelige brannmuren beskytte virksomheten din

Den menneskelige brannmuren innebærer proaktiv opplæring av ansatte som har adgang til sensitive data, og som kan gjenkjenne og blokkere cyberangrep.

Motstandsdyktig sikkerhet: Slik kan den menneskelige brannmuren beskytte virksomheten din

Cybersikkerhet handler om mer enn den nyeste programvaren med innebygd sikkerhet. Det handler også om menneskene som bruker denne programvaren. Hackerne finner stadig nye veier inn i nettverket ditt, så de som bruker systemene er like viktige som enhver sikkerhetsprotokoll.

Hvor viktig dette er ble tydeliggjort da et av Nord-Amerikas største kredittselskaper, Equifax, skapte overskrifter for noen år siden. Selskapet hadde unnlatt å oppdatere programvaren sin på tross av gjentatte påminnelser. Fordi de ignorerte disse påminnelsene, fikk hackerne adgang til sensitiv informasjon om tusenvis av amerikanske og canadiske kunder.

På grunn av den globale overgangen til fjernarbeid, kan hackerne nå boltre seg i phishing, distribusjon av skadevare og andre angrepsformer. Selv om sikkerhetsprogrammer og antivirusprogrammer er uvurderlige virksomhetsressurser, er det åpenbart at disse bare er én av sikkerhetsfaktorene. 

Virksomheter som virkelig vil beskytte seg mot cyberangrep, må investere i bevisstgjøring, kunnskapsdeling og opplæring slik at de ansatte kan fungere som en andre forsvarslinje. Nå er det på tide å ta i bruk den menneskelige brannmuren.

Bevisste og årvåkne ansatte er din neste sikkerhetsoppdatering

Den menneskelige brannmuren innebærer proaktiv opplæring av ansatte som har adgang til sensitive data, og som kan identifisere og blokkere cyberangrep. Det er mange cyberkriminelle som utnytter og livnærer seg på menneskets natur, og det skal ikke mye fantasi til for å forstå at en person kan være bedre i stand til å identifisere et databrudd raskere og bedre enn en programvare. 

For å sikre at virksomheten din og de ansatte er à jour med potensielle disruptive trusler, kan du laste ned vår gratis e-bok «Cybersikkerhet: Smarte trusler trenger smartere forsvar». Den hjelper deg med å forstå disse truslene og hvordan du bedre kan sikre deg mot dem. 

Menneskesentrert sikkerhet er avhengig av at ansatte oppdager mulige trusler før de inntreffer, i stedet for at programvare skal varsle om en hendelse etter at den har inntruffet. Med en menneskelig brannmur er de ansatte bedre rustet til å gjenkjenne atferdsmønstre, gjenkjenne mistenkelig aktivitet, og lykkes med å forhindre skadevare fra å trenge inn i nettverket.

En godt forberedt arbeidsstokk som er velinformert og motivert, er det beste forsvaret virksomheten din kan ha. Når de ansatte har informasjonen, bærebjelkene og verktøyene de trenger, er det mye større sannsynlighet for at virksomheten din kan forsvare seg mot trusler.

Selv om verktøy og programvare forsterker de digitale adgangspunktene, forblir de menneskelige adgangspunktene utsatte og i faresonen.
Selv om verktøy og programvare forsterker de digitale adgangspunktene, forblir de menneskelige adgangspunktene utsatte og i faresonen.

Byggesteinene i en ugjennomtrengelig menneskelig brannmur

Opplæring

Når du bygger en menneskelig brannmur, er det avgjørende å lære opp alle ansatte i hvordan man beskytter verdifulle digitale eiendeler. Jevnlig opplæring i sikkerhetstrusler og beste praksis for hvordan man unngår å la seg lure av trusler, vil bidra til å unngå databrudd. Uten slik opplæring vil de ansatte sannsynligvis fortsatt ha den samme, forutsigbare atferden som utsetter alt og alle for fare.

Flerfaktorautentisering

Flerfaktorautentisering er et sikkerhetstiltak som krever flere brukerbekreftelser for å få adgang. Med denne sikkerhetsprotokollen må de ansatte ha adgang til «noe de vet» og «noe de har». «Noe de vet» refererer til passord, og «noe de har» refererer til en mobiltelefon eller annen enhet det sendes et engangspassord til. Ansatte får adgang når de har oppgitt både passordet og engangspassordet. 

Sikre enheter, sikker arkitektur

Det kan være praktisk å bruke en privat pc når man jobber hjemmefra, men virksomheten din må være klar over at de private pc-ene kan være mer utsatte for angrep enn de virksomhetseide. Virksomhetens pc-er må oppfylle strenge sikkerhetskrav som ettertrykkelig bør meddeles og håndheves for å avverge datalekkasjer og uautorisert adgang til sensitiv informasjon. Enhver enhet bør konfigureres for sikre, skybaserte verktøy som er enkle for de ansatte å få adgang til, og som er enkle å sikkerhetskopiere i skyen.

Stol på at de ansatte kan være første forsvarslinje 

Cybersikkerhet er et stadig mer omfattende anliggende for enhver virksomhet. Lederne ønsker å vite at de er beskyttet og ikke utsatt for angrep. Den beste måten å sørge for dette på, er med en ansattesentrert tilnærmingsmåte der de ansatte er sikre og bevisst på hvordan man beskytter og forsvarer seg mot mulige risikoer. Med et velorganisert internt cybersikkerhetsprogram, kan lederne beskytte viktige eiendeler samtidig som de fokuserer på det de kan best: Å betjene kundene sine.

Sikkerheten viser muskler med den menneskelige brannmuren

Hver dag finner hackerne nye og innovative måter å skaffe seg adgang til nettverk og sensitive data på. Selv om verktøy og programvare forsterker de digitale adgangspunktene, forblir de menneskelige adgangspunktene utsatte og i faresonen. Ved å investere i og bygge den menneskelige brannmuren, kan alle virksomheter skape sikkerhet som står imot trusler, for med de rette byggesteinene kan en ugjennomtrengelig mur opprettes rundt virksomhetens viktige digitale eiendeler.

I mer enn to tiår har KeepItSafe hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Som ledende global leverandør av online backup og datagjenoppretting, gir vi deg GRATIS systemanalyse.


Retningslinjer for personvern | Oversikt over cookies

© 2022 Drammensveien 123 N, 0277 Oslo, Norway