Når større virksomheter velger skreddersydde konfigurasjoner, forplikter de seg til offentlige skyer og leverandører som Microsoft og deres Office 365-plattform.

Det er avgjørende å sikkerhetskopiere Office 365 umiddelbart

Det som er viktig å forstå, er at Microsoft opererer etter en såkalt delt ansvarsmodell.

I årene forut for pandemien var det en allmenn usikkerhet rundt overflytting til offentlig sky. Men dette har endret seg nå, for på grunn av COVID-19 har virksomhetene flyttet over til skyen i en rasende fart, og mange fremskyndet planene sine for skyoverføring.

Virksomhetene trengte et pålitelig og tilgjengelig system som trygt og effektivt kunne flytte dem over i skyen. Og tallene bekrefter dette: Skykostnadene økte med 37 % i fjorårets første kvartal.

Offentlig plug and play

Når større virksomheter velger skreddersydde konfigurasjoner, forplikter de seg gjerne til offentlige skyer og leverandører som Microsoft og deres Office 365-plattform. Dette er fordi plattformen har fungert som en trygg havn med enkel plug-and-play-tilgang og skalerbarhet til en programvarepakke som har gitt virksomheter over hele verden mulighet til å overleve – og til og med vokse – i en svært kaotisk tid. 

Hva nå, etter et drøyt år med hjemmekontor? 

Spesielt Microsoft har fungert som en teknisk sikkerhetsventil for virksomheter på vei over i en ekstern modell. Deres responsivitet har muliggjort videomøter, fjernsamarbeid, e-handel, undervisning, gaming og strømming. Men hva nå, etter et drøyt år med hjemmekontor, når virksomhetene begynner å planlegge returen til arbeidsplassen; hva med alle dataene som er blitt samlet opp i skyen? 

Dine data er også ditt ansvar. Dette betyr at alle dokumentene og videomøtene er avhengige av at du besørger trygg skybackup. 

Derfor må du sikkerhetskopiere Office 365 nå

Dessverre tror de fleste virksomheter og brukere at dataene er sikkerhetskopierte bare fordi de er i skyen. Men slik er det ikke. Det som er viktig å forstå, er at Microsoft opererer etter en såkalt delt ansvarsmodell der både leverandør og bruker må ta sine respektive deler av ansvaret: Leverandøren tar ansvar for alt som er tjenesterelatert, mens brukeren må ta ansvar for alt som er bruks- og brukerrelatert, hvilket inkluderer data. Og akkurat dette er årsaken til misforståelsen, for er det dine data, så er de også ditt ansvar. 

Dette betyr at alle dokumentene og videomøtene er avhengige av at du besørger trygg skybackup. Men det stopper ikke der, for utover det delte ansvaret, finnes det flere viktige grunner til å sikkerhetskopiere Office 365 med en gang:

Ett år med data: Store mengder data er samlet opp i løpet av et drøyt år på hjemmekontor, og det ville blitt svært kostbart for virksomheten din å miste all denne viktige informasjonen. 

Truslene øker for hver dag: Hver dag, over hele verden, tiltar cybertruslene i omfang og raffinement både internt og eksternt. Og dette påvirker både små og store virksomheter. I sin nyeste undersøkelse av de globale cybersikkerhetstilstandene i små og mellomstore bedrifter rapporterte Ponemon-instituttet at «2/3 av de små bedriftene hadde opplevd et cyberangrep bare i løpet av de siste 12 månedene». For å skjønne hvordan du skal svare på disse truslene, må du forstå dem. Derfor har vi utarbeidet e-boken «Cybersikkerhet: En guide til arbeidsliv i en forandret verden» som du kan laste ned gratis. Denne lister opp de moderne ytre truslene du må være obs på samt rutinene du må innarbeide for å unngå dem.

SaaS- og DRaaS-backup har aldri vært enklere: Heldigvis finnes det førsteklasses leverandører av online backup som kan sørge for at alle dataene dine er trygt sikkerhetskopiert i en høyst tilgjengelig og pålitelig tjeneste – alt som en del av vanlig backup og en grundig gjenopprettingsstrategi. 

Ta Office 365-backup før det er for sent

Det siste året har vi opplevd utrolige forandringer. Og nå forbereder vi oss på enda en ny overgang: returen til normalt arbeidsliv og den vanlige arbeidsplassen. Dette vil innebære å gjøre opp status for alle dataene vi har samlet opp det siste halvannet året når vi har jobbet hjemmefra og satt vår lit til offentlige skyverktøy som Microsoft 365 Teams, SharePoint og OneDrive.

De fleste brukere tror at dataene deres allerede er sikkerhetskopierte bare fordi de er i skyen, men det er faktisk brukerens eget ansvar å sørge for riktig backup via en solid, førsteklasses leverandør av online backup. For du har ikke råd til å vente stort lenger. 

I over to tiår har KeepItSafe levert omfattende datatilgjengelighet, datasikkerhet og skybackup-tjenester. Er du klar? Bruk to minutter på å ta vår kvalitetssikrede test, finn ut hvor parat du er og få en skreddersydd handlingsplan.

Retningslinjer for personvern | Oversikt over cookies

© 2021 Drammensveien 123 N, 0277 Oslo, Norway