Bedrift i skyen

Frihet i skyen. Det er kanskje ikke helt sånn kontoret ditt blir seendes ut når du flytter bedriften din over til skyløsninger, men ja, du får større frihet.

8 åpenbare grunner til å flytte bedriften til skyen

Muligheten til å kunne jobbe remote eller på godt norsk fra der du er, blir stadig vanligere. Spørsmålet er: Tør du egentlig la være?

Digitalisering har revolusjonert måten vi jobber på, og det kommer stadig nye funksjoner som gjør arbeidshverdagen enklere.

Skylagring er en løsning med enorme fordeler, og selv om det stiller krav til sikkerhet, er det ikke tvil om at det har kommet for å bli. 

Her er 8 åpenbare grunner til å jobbe i skyen:

1. Lettere å samarbeide

Når hele systemet ligger i skyen, blir det enklere for ansatte å samarbeide på tvers av arbeidsoppgaver. Det øker både kvaliteten og produktiviteten.

Flere personer kan ha tilgang til de samme filene, og kan redigere og dele dokumenter fortløpende. Dermed kan designeren på Lillestrøm samarbeide med webutvikleren i New Delhi i sanntid.

Når de får jobbet sammen i sanntid, minsker det faren for misforståelser; det er lettere å gi tilbakemeldinger og man unngår unødvendig ventetid. 

Om man skal sende samme filer frem og tilbake lokalt, er det fort gjort å miste oversikten over hva som er siste versjon.

Plutselig er det to ansatte som gjør separate endringer på samme versjon, og dere ender opp med et sammensurium av nesten like filer. Dette er ikke en særlig fordelaktig situasjon å havne i.

2. Overlat oppdatering og vedlikehold til andre

Når bedriften jobber i skyen, trenger du ikke tenke på å alltid oppdatere til den nyeste versjonen av programmer, systemer og apper. Det skjer automatisk. Du er også sikker på at alle ansatte jobber i samme versjon av programmet. 

Visse oppdateringer gjør at ulike versjoner ikke er helt kompatible med hverandre, og når forskjellige personer jobber i forskjellige versjoner, kan det by på problemer det ikke alltid er så lett å identifisere.

Ikke minst vil også alt av sikkerhetsoppdateringer skje av seg selv, noe som gjør at bedriften alltid er sikret best mulig. Det oppdages stadig sikkerhetshull og bugs i forskjellig programvare, og hackere er raske til å utnytte seg av dette. Heldigvis er programutviklere også tidlig ute, og publiserer oppdateringer som retter disse feilene fortløpende. Men dette trenger jo ikke du å tenke på, skytjenesten gjør det for deg.

3. Bedre sikkerhet

Å arbeide i skyen øker sikkerheten for bedriften. Selv om vi stadig vekk hører om nye hackerangrep hos store aktører, eller det oppdages sikkerhetshull i programvare, er det sikrere enn å bruke en lokal server. 

Den lokale serveren kan også bli utsatt for datainnbrudd, og sikkerhetskompetansen hos skytjenester er sannsynligvis større enn hva du har i din bedrift. Det er også fort gjort at filer blir lagret på forskjellige PCer, noe som helt klart utgjør en større sikkerhetsrisiko enn når det er lagret i skyen. En PC kan krasje, mistes eller bli stjålet. Ikke bare kan sensitiv informasjon komme på avveie, du risikerer også å miste filene om de er lagret lokalt, og serveren eller PCen velger å ta kvelden.

4. Automatisk backup

Å tape verdifulle data kan ha store konsekvenser for bedriften. I skyen skjer også dette automatisk dersom du har en avtale om backup. Backup kan gjøres kontinuerlig, og dersom noen gjør endringer som man senere angrer på, er det enkelt å gjenopprette en tidligere versjon av dokumentene eller filene deres. 

Dette gir en ekstra trygghet, spesielt når det er flere personer som jobber med de samme filene.

Hvilken backupløsning passer min bedrift? Bestill gratis behovsanalyse fra KeepItSafe i dag

5. Det er billigere

Et stort argument for å flytte bedriften til skyen, er at det kan spare bedriften for store utgifter. Det krever relativt små investeringer å komme i gang, i hvert fall hvis vi skal sammenligne med alternativet. 

Store serverparker og dataprogrammer med en haug av tilleggsfunksjoner du egentlig ikke bruker, koster penger, og i skyen kan du enkelt plukke og velge akkurat det bedriften trenger. 

Det er også enkelt å skalere opp eller ned ved en senere anledning, noe det kan være vanskelig å spå behovet av på forhånd. Ikke minst vil bedrifter som allerede har IT-avdelinger kunne fokusere på andre oppgaver enn drift av serverinfrastruktur.

Skyløsninger betyr fleksibilitet
Fleksibilitet. Å flytte opp i skyen gir bedriften flere muligheter for å jobbe mer effektivt sammen.

6. Billigere betyr også mer konkurransedyktig

Når store etableringskostnader fjernes, blir det enklere for små bedrifter å tilby flere av de samme tjenestene som større selskaper. 

Det er ikke lenger nødvendig å investere store summer på analyse- og salgsverktøy, og det er enkelt å komme i gang. Med en pay-as-you-go-løsning får du mest mulig ut av ressursene, uten å måtte ta hensyn til vedlikehold og lagringsplass. 

Du har alltid tilgang til den nyeste versjonen av programmet, og det er ikke nødvendig å velge et billigere produkt på bekostning av kvalitet og utvalg av funksjoner.

7. Bedriften blir mer fleksibel

Ettersom det er enkelt å tilpasse bruken etter bedriftens størrelse og behov, gjør det også at skytjenester er en vesentlig mer fleksibel løsning. 

Og ikke bare det, når alle dataprogram og filer i er skyen, har ansatte tilgang på nødvendige filer hvor enn de måtte være. Dette kommer godt med på jobbreise, kundemøter eller når man må pendle til jobb, for å nevne noe. 

Kontoret er i skyen, og så lenge du har internettilgang, kan du jobbe fra der du er.

8. Det er mer miljøvennlig

Å være mer bærekraftig gir et konkurransefortrinn. Skylagring og skytjenester bidrar til bærekraft på flere måter.

Først og fremst reduserer det energiforbruket. Det å operere en on site server krever mye ressurser. Strømmen må stå på hele døgnet, servere må kjøles ned og det krever kontinuerlig vedlikehold.

Dette vil selvsagt også til en grad gjelde skylagring, deres servere går jo også på strøm. Men når flere bedrifter bruker de samme datasentre, vil det redusere det totale energiforbruket betraktelig. I tillegg vil det alltid være behov for skalering i en bedrift, altså vil det til enhver tid stå mye ubrukt serverkapasitet som bruker mye energi.

Men det kan også spare miljøet på andre måter. Med automatiserte rutiner og rapportering kan det redusere forbruket av papir, og fakturering og andre dokumenter kan sendes over internett. Reisevirksomhet og transport vil også bli redusert. Det vil spare bedriften og ansatte for både tid og penger å kjøre et videomøte fremfor å ta flyet til utlandet.

Å flytte bedriften til skyen handler ikke om å slutte å møte hverandre, eller å sitte på hjemmekontor eller i campingvognen hele året. Det handler rett og slett om å ta i bruk dagens teknologi for å gjøre bedriften mer bærekraftig i flere ledd.

Hvilken backupløsning passer min bedrift? Bestill gratis behovsanalyse fra KeepItSafe i dag


Retningslinjer for personvern | Oversikt over cookies

© 2022 Drammensveien 123 N, 0277 Oslo, Norway